Direct naar de contentDirect naar de footer

Gerard Schomaker

Toen Gerard nog een middelbare scholier was, startte hij tijdens de bouw van Hotel Assen als manusje van alles bij Van der Valk. Daarna doorliephij alle afdelingen, van schoonmaak, (nacht-)receptie, restaurant, keuken, bedrijfsleiding en als laatste de administratie in dit toentertijd gloednieuweparadepaardje van het concern. Tijdens zijn studie accountancy in Groningen belandt hij in Hotel Vianen bij Martin van der Valk.

"Dat is alweer ruim vijftien jaar geleden," vertelt Gerard. "Eerst werkte ik nog ambulant, want ik moest me zelf nog wel bewijzen. De administratie werd toen nog centraal vanuit Voorschoten verzorgd. Dat wilde men wilde graag decentraliseren vanwege de grote groei van het Valk-concern en de toenemende regelgeving. Mijn stage bij PriceWaterhouse in Den Haag kwam goed van pas; zo zat ik dichterbij Voorschoten.
Na de dagelijkse stage ging ik in Hotel Den Haag - Wassenaar een personeelsmaaltijd nuttigen en werkte als tegenprestatie daarvoor in de avond samen met directeur Henk Luiten aan de administraties. Na die tijd ben ik in Hotel Vianen als student gestart met het schrijven van een manual voor de (loon)administraties voor het Van der Valk concern als afstudeerscriptie."

Bekijk het hele artikel

WERKEN BIJ VAN DER VALK

  • Werken in de horeca
  • Omgaan met gasten
  • Elke dag dynamiek
  • Teamwork